15:00

Häverödals SK 2

Referat: Roslagsbro IF - Häverödals SK 2

Matchreferatet:

I matchen hemma mot Häverödal 2 på lördagen drog vi det längsta strået och slutresultatet blev 4–0 efter 2–0 i halvtid.
Det var andra raka seger i serien efter 6–0 mot Funbo i premiären och fjärde raka med de två sista träningsmatcherna.

Dagens vinst var en riktig lagseger där vi tar oss an den utmaning ett derby kan vara. Vi höll oss till den på förhand överenskomna spelplanen under nästan hela matchen. Vi spelade med hög press och hög intensitet med många bra anfall där flera chanser skapades. Vi dominerade bollinnehavet och kom fram på båda kanterna och centralt med ett varierat passningsspel. Kanske borde vi ha gjort ytterligare ett par mål sett till våra chanser med bl a 3-4 ramträffar. Samtidigt kom Häverödal till ett par vassa avslut där vår målvakt Eda fick bekänna färg, vilket hon gjorde med bravur.

Vi tog ledningen efter en knapp halvtimmes spel, genom Tuva efter en inövad hörnvariant tillsammans med Hedda. 2–0 kom i 32:a minuten, genom Leia som kom rätt i straffområdet på en ”sib” från Celine.

Med en dryg halvtimme kvar att spela gjorde Andrea en soloraid på ca 40 m och avslutade med att kallt sätta bollen i nätet bakom motståndarnas målvakt.
I 79:e minuten kom Leia fram på vänsterkanten och gjorde 4–0 på ett långskott, vilket fastställde slutresultatet.

I den 82:a minuten blev Mira utvisad i sitt försök att stoppa en framrusande Häverödalspelare. Det innebar att vi fick spela de sista åtta minuterna med en spelare mindre, vilket i sin tur innebar att vi fick möblera om i laget. Söder klev in som mittback och Vickan gick ner från anfall till yttermittfält. Trots en spelare kort spikar vi igen och släpper inte in motståndarna i matchen.

Sammanfattningsvis är vi mycket nöjda med dagens prestation. Alla lagdelar tar ett stort ansvar och alla spelare visar hög arbetsmoral, mod och vinnarattityd. Det var en rättvis seger som blir komfortabel tack vare alla spelares fina insats.

I nästa omgång har vi Jomala borta på Vikingavallen, lördag 18 maj 15.00.